2022-03-18 626 浏览
倒数最后3日的自由身,当然要约下朋友去咖啡店Hea下Chill 下啦。 一返工就冇得再咁叹啦!咖啡店以极简设计的装修,配上水泥墙及木枱櫈,但亦令人有好放松嘅感觉。我点了Iced Mochaccino,香浓朱古力酱再配上咖啡饮落去,感觉唔系落咗好多奶。成杯饮品感觉轻飘飘,唔系好重身。咖啡味带著淡淡的朱古力香,两种味道已经不分你我,合在一起。 朱古力酱不算太甜,饮到可可粉的味道,唔会令人太腻。加埋幼滑的忌廉在面及朱古力酱划杯的装饰,卖相超美,打卡一流。因为冇食午餐嘅关系,就叫了新鲜烘的Ham & cheese Sando (芝士火腿多士)。多士烘到两边金黄松脆,薄薄嘅多士再夹住拉斯嘅芝士同埋热辣辣嘅火腿。再配埋杯Iced Mochaccino 完全系大满足呀! 食咗半件多士已经超济,超饱肚,好彩有朋友帮手食埋剩低半件。 味道:😋😋😋/5环境:🎏🎏🎏/5消费:💰💰💰💰/5推介度:👍👍👍/5

Iced Mochaccino

Ham & cheese Sando