2023-04-23 88 浏览
📍浮生一到放假,就想揾个远离繁嚣嘅地方轻松下~揾左间几文青既简约风格既日式cafe,墙上面仲会投影著诗句,浮生若梦😌想令嚟到嘅客人有一丝喘息既空间✨【主食】🥩豚肉生姜烧丼 $76豚肉肉质嫩口,煮得啱啱好,咬落唔会好韧或者好鞋,亦都配埋洋葱、生姜片、芽菜等等🤣配埋饭团一齐食几唔错👍🏻【配菜】🦴骨附肠 (+$10)顾名思义就系肠包住条骨,肠既口感几淋,但保留到原有既肉汁🤤佢仲好贴心咁有锡纸包住尾部,方便揸住嚟食,唔使整污糟手🤣🥚溏心蛋 (+$12)不嬲都麻麻地食蛋既我都特登叫左佢地既溏心蛋试下,有意外惊喜!个蛋整得啱啱好,唔会太生或太熟,因为佢用咗日本蛋,所以食落好香😆🍙盐饭团个套餐其实包两款饭团嘅,米白色嘅系普通饭团,但用日本进口米,所以食落去特别烟韧同有口感~而另一款系盐饭团,入口咸咸地,佢会混合埋一啲紫菜,比起普通饭团会多咗层口感同味道😆☕️热朱古力 $56朱古力其实都有两款:秘鲁产(75%)同伯利兹产(85%)🍫杯朱古力一嚟到已经闻到好香,但作为饮品入口略嫌有少少苦🫣⭐️好味指数:7/10
📍浮生

豚肉生姜烧丼

【主食】🥩豚肉生姜烧丼 $76

【配菜】🦴骨附肠 (+$10)

🥚溏心蛋 (+$12)

🍙盐饭团
热朱古力