2022-04-30
日常 @西营盘📍西环西营盘第二街128号海升大厦第二座地下H号舖未入cafe已经感觉好日本 连门口都系打卡位 趟门好有日本🇯🇵既感觉🥺 Cafe内近🪟窗边有tatami既位置 早去+幸运的话都有机会坐到的 不过当日已经有人左紧系度所以就不方便影低了~cafe装修较简约 环境舒适🎐 店员服务态度都好好 好欣赏佢地唔止环境做到好日式feel连餐具🍴都做足 好有心思🫶🏻平日晏昼去较静 冇咩人所以坐得好舒服 可以好好系度享受休闲既moment🤍又系💚抹茶+🤎焙茶既配搭🫶🏻🍰玄米抹茶红豆卷蛋 $52卷蛋质感偏干较为可惜😢 不过配搭味道都做得不错~🍰焙茶卷蛋 $50呢款蛋糕就比较上好好多✨蛋糕松软唔干是刚好的湿润🍂茶味都几香 不过私心希望个cream可以再浓味d~💚抹茶牛奶 $48冇咩苦涩味亦唔会好甜 但可惜比较淡味 抹茶味唔够浓😢🤎焙茶牛奶 $48相反呢杯热既hojicha latte入口就浓味好多啦🥰 拉花整得好靓🧸
日常 @西营盘
📍西环西营盘第二街128号海升大厦第二座地下H号舖
又系💚抹茶+🤎焙茶既配搭🫶🏻
🍰玄米抹茶红豆卷蛋 $52
卷蛋质感偏干较为可惜😢 不过配搭味道都做得不错~
🍰焙茶卷蛋 $50
💚抹茶牛奶 $48