2024-11-04
今次我地夜晚收工都嚟到来到葵芳邨一间隐世小店,木系装横,简约设计,靓靓cafe。🦞龙虾浓汤蟹肉带子意粉龙虾汤真系又浓又香!配埋al dente 嘅墨汁意粉,爱pasta迷必来,加埋超多蟹肉,搭配得好好!有一只带子做decoration 😆😆 都几好。睇得出认真做好每碟意大利粉,葵芳都可以用亲民价食到高档意大利 pasta ,有别于连锁店意粉🍝🍟 炸薯条配黑松露蛋黄酱 +$20份量十足,新鲜现炸,黑松露蛋黄酱好好味😋虾多士(2件) +$20蜜糖脆多士做底,面头系泰式风味虾沙律,很特别的配搭!蒜香炒蘑菇 +$18Side dish 份量, 如果多一点调会更好🍍菠萝青柠红茶很香菠萝味,青柠柠檬味都好重!醒胃解腻之选👍🏻🍨朱古力心太软配开心果意式手工雪糕很特别的上菜方式,一拎开个套啲cream 会流落只碟度,好靓🥰朱古力软心仲系流心状态,好香浓朱古力味,开心果gelato 有开心果粒粒,perfect ending for a dinner今次我地来到葵芳邨一间隐世小店,木系装横,简约设计,靓靓cafe。🦞龙虾浓汤蟹肉带子意粉龙虾汤真系又浓又香!配埋al dente 嘅墨汁意粉,加埋超多蟹肉,
🦞龙虾浓汤蟹肉带子意粉
🍟 炸薯条配黑松露蛋黄酱 +$20
份量十足,新鲜现炸,黑松露蛋黄酱好好味😋
虾多士(2件) +$20
蜜糖脆多士做底,面头系泰式风味虾沙律,很特别的配搭!
蒜香炒蘑菇 +$18
Side dish 份量, 如果多一点调会更好
🍍菠萝青柠红茶
很香菠萝味,青柠柠檬味都好重!醒胃解腻之选👍🏻
🍨朱古力心太软配开心果意式手工雪糕
🦞龙虾浓汤蟹肉带子意粉
龙虾汤真系又浓又香!配埋al dente 嘅墨汁意粉,加埋超多蟹肉,搭配得好好!有一只带子做decoration 😆😆 都几好。
🍟 炸薯条配黑松露蛋黄酱 +$20
份量十足,新鲜现炸,黑松露蛋黄酱好好味😋
虾多士(2件) +$20
蜜糖脆多士做底,面头系泰式风味虾沙律,很特别的配搭!
蒜香炒蘑菇 +$18
Side dish 份量, 如果多一点调会更好
🍍菠萝青柠红茶
很香菠萝味,青柠柠檬味都好重!醒胃解腻之选👍🏻
🍨朱古力心太软配开心果意式手工雪糕
朱古力软心仲系流心状态,好香浓朱古力味,开心果gelato 有开心果粒粒,perfect ending for a dinner.