2024-01-08
同友人行完街,去咗石门呢间 "Piano Piano Cafe"食晚餐,店舖简约装修,环境干净舒适同友人各叫咗一set,我就叫咗Croffle set $136[ 牛油果烟三文鱼炒蛋 Croffle $78 ] 牛角包窝夫做底,食落口感酥脆皮,上面有炒蛋、烟三文鱼、半个牛油果,面层唧咗沙律酱,旁边放咗新鲜沙律菜另外加咗份小食 [ + $48 黑松露炒杂菌 ] 炒得香浓,份量颇多,香口惹味饮品就叫咗杯 [ + $10 荔枝白桃乌龙茶 (冰) ] 香浓乌龙茶味,带有阵阵荔枝及白桃香味,有粒大大粒甜甜嘅荔枝,入口清新好饮友人叫咗Paste set $220 满满芝士 [ 意式卡邦尼意粉 $88 ] 材料丰富,烟肉份量都几多,意粉口感弹牙,意粉挂汁,酱汁带咸香味辣得惹味的 [ + $36 炸单骨鸡翼 (Spicy) ] 外脆内软嘅单骨鸡翼方便食用叫咗份厚厚松饼松软湿润 [ + $86 枫糖原味厚松饼 (2Pcs) ] 食落口感细腻,充满蛋香,空气感十味,面层倒上甜甜的枫糖酱[ + $10 Iced Latte ] 咖啡味香浓,口感细滑Piano Piano Cafe沙田石门安群街3号京瑞广场1
友人叫咗Paste set $220
Piano Piano Cafe