2022-11-16
KOMEDAコメダ珈琲店系日本名古屋发迹,最近就开左过黎香港~为食既我当然要去朝圣下!谂住平日晏就时间去,应该小人排队避开人流🙃🙃但原来系错既~我都等左个几钟架🕰而且,意粉,方堡类都售罄🚫🚫红豆牛油多士 追加 香脆薯角 $68大大份牛油🧈再加红豆~邪恶又好味😈搽落去自家制丹麦面包 外皮酥脆 内里松软亦层次分明 口感蓬松细腻 并非空心包🍞薯角亦相当惊喜,皮脆内软🍟迷你冰与火 欧蕾咖啡(大)$74平日3点已经得反迷你冰与火🥲 冰系指雪糕🍦口感顺滑 奶香味相当香浓可口火系指酥脆既丹麦面包~再加上甜甜的蜜糖酱🍯面包好食~黑与白 豆乳咖啡 $65黑系指年轮蛋糕🧁 蜜糖浆好甜 🍯白系指雪糕🍦口感顺滑 奶味相当香浓可口年轮蛋糕相对就普通~☕️豆乳咖啡偏向豆奶味较重(餐牌亦已注名)所以钟意咖啡味偏浓嘅朋友,就不适合啦苹果批 红茶 $66苹果批外层酥脆,苹果肉亦大大旧!🫖红茶茶味偏浓郁甘香👍🏻总括黎讲 食物质素就行朴素路线,无咩太花巧既款式~适合行完街想坐下同朋友倾下计食个茶点既休闲舒适咖啡室🤗热朝过后,唔洗再排队都会想再去食意粉,方堡类既餐点"题外话,可以Gulu拎飞"拎完去行下Aeon~
薯角亦相当惊喜,皮脆内软🍟
迷你冰与火 欧蕾咖啡(大)$74
平日3点已经得反迷你冰与火🥲
冰系指雪糕🍦口感顺滑 奶香味相当香浓可口
火系指酥脆既丹麦面包~再加上甜甜的蜜糖酱🍯面包好食~
黑系指年轮蛋糕🧁 蜜糖浆好甜 🍯
白系指雪糕🍦口感顺滑 奶味相当香浓可口
年轮蛋糕相对就普通~
苹果批外层酥脆,苹果肉亦大大旧!
🫖红茶茶味偏浓郁甘香👍🏻
"题外话,可以Gulu拎飞"拎完去行下Aeon~