中环 @长本 意外地揾到间好好食既crab meal ,原来系米之连一星,今次食米之连终于冇失望而回!怀住美好既心情去食呢一餐!非常满足!世一蟹宴,系我食过最好食既蟹宴😋呢间长本一年一次既蟹宴,得9日时间24/11-2/12,幸好book到有counter table 坐🥳呢个「八寸」入面既香箱蟹系今日之最!啲蟹肉蟹膏味真系不得了,齿颊留香。蟹肉鱼糜又系好惊喜,鱼肉加蟹肉,口感加味道有啲肉鱼腐。「食事」有蟹饭+蟹粥,我觉得个蟹饭系清而美,所以到添食环节,我都系食饭,职员仲比左啖饭焦我食😜个生果啫喱我好钟意,清清地,感觉唔heavy ,最后杯绿茶真系浓到不得了🤣 先付🥚蟹茶碗蒸白子替🐠𫚕鱼圣护院芜醋渍煮物碗🦀🍄 蟹肉鱼糜小芜椎茸造里1🦀蟹肉刺身造里2🐙🐠🦐本日刺身八寸💜💚香箱蟹蟹肉高汤睹喱味噌蟹肉鱼子酱莲藕米饼蟹肉蒸寿司海胆强肴🐮🐟和牛寿喜烧 鹌鹑蛋箸休🐚帆立贝苹果醋果冻钵物🦀🍲蟹测锅蟹味噌食事🍚🍲🦀蟹粥蟹肉釜饭三文鱼籽味噌汤 + 渍物甜品及抹茶🍓🍇🥝🍡🍵时令水果和菓子
中环 @长本

先付🥚