2021-10-24
喺呢个快餐时代,闻说屯门有一间小店,老板相信食物除咗要有传统味道外,仍需要一份人情味去加分。对于老板为坚守自己价值而付出,真系好滚动。曜鸿石磨肠粉,有两间分店,今次我和朋友去良景分店朝圣。我哋落咗车,行入良景市集,转弯向左直行到尾,见到一间小小食店,地方干净,开放式设计,客人可以坐在长枱坐位上 一边吃一边欣赏师傅既功架。店舖内设置抽屉式蒸柜,每日新鲜石磨米浆,肠粉即叫即蒸,最值得欣赏系店舖好注重食物品质。肠粉,馅料,配料,豉油,甜品,全部都系自家制作,味道独一无异。我哋点了 牛肉肠粉,鸡蛋香茜肠粉,肉燥捞肠粉配咸酸菜+青椒,加少少辣椒油, 味道简直系绝配呀!米味香浓,肠粉薄滑带靭性,蘸汁力强,馅料分布平均,讃👍 素三丝蒸米粉,一啲都唔油腻,味道已经调好,不需要加仼何酱料喔!自家制黑豆浆,味道确系唔系同,试埋碗养颜芝麻糊,大满足😋😋
自家制黑豆浆,味道确系唔系同,试埋碗养颜芝麻糊,大满足😋😋