2015-12-17
因为要外岀工作,经过黄大仙,于是就开始我地既迟来的午餐。因为坐底已经两点几三点,人流不太多,侍应安排左我地坐卡位,所以就算当日拎住大包小包都坐得好舒服。餐厅系新开,花牌都未拎走晒,装修新簇,坐位间亦空间十足。我同同事都叫左个越式香茅猪扒汤河,免费转米线,汤底选椰香海鲜汤,餐饮跟热柠水。唔使5分钟,猪扒米线送上。厨房细心地将猪扒切条另上,以免食时整到成嘴都系油,同时又唔会被汤浸到冇味,虽然呢个只系小举动,不过对女仔黎讲系加分位😁猪扒带有微微的香茅味,可惜分量小左d, 米线软硬度拿捏得准,分量十足,一个女仔系食唔晒,椰香海鲜汤的确饮到有椰味,除此之外系冇味,唔够咸,海鲜味小小都冇。请店员俾左d类似辣椒酱既酱我地,不过可能呢度唔主张食咁重味,所以就算加左好多酱都冇乜味。建议店家或可将价钱稍微调高小小,加多小小猪扒,个汤加返小小调味。