2019-08-28 38 浏览
原本以为呢间餐厅净系食米线,点知一入餐厅,几乎坐满人,见到枱枱唔是食紧鸡煲就系食紧烤鱼。见到咁受欢迎,店员推介鲈鱼,因为佢比鲩鱼少骨,所以我地就叫左一份酸菜蒜香烤鲈鱼(微辣)($268)。 佢唔有有酸菜味拣, 仲要香辣,豆花,泡椒等,辣度就由bb辣去到大辣。烤鱼份量好足,上面仲有好多蒜头、酸菜,所以个汤底好香蒜味,辣得黎又带点酸,好开胃。老板仲话条鱼、蒜头,辣椒等都系即叫即整,日日都新鲜运到黎架,所以条鱼真系非常鲜甜,啲肉质又好滑,同埋相对上真系算少骨。味道方面,条鱼好入味,酸味辣味个比例都啱啱好,唔会太辣又唔会太酸。同埋俾多$59就可以拣4款嘅烤鱼配菜,所以我地仲叫左海带,娃娃菜,年糕,乌冬。配菜份量都几多,两个人就未必食得晒。啲菜好新鲜同好易入味,酸酸辣辣,好正!最后放入乌冬,吸晒啲精华,超满足! 野饮方面,健康爽芒,霸气百香果,金桔咸柠七都系佢地嘅招牌,大家下次黎可以试下啦。...