2025-01-14 282 浏览
观塘工厂区喺夜晚嘅时候系好宁静㗎。但系咁冻嘅天气啱啱收工好想揾啲热嘢食吓原来宁静嘅地方都有好嘢食架!见到米线芳华外面嘅招牌好光猛,而且入边好多人,咁就决定食呢间啦。而且更加系我钟意食嘅米线㖞。喺呢个咁嘅天气中,有一碗热辣辣嘅米线真系好有幸福感㗎。见到佢嘅招牌系花胶虫草花浓鸡汤,未见到真身已经能够幻想出佢嘅浓浓口感。友人比较钟意食清新,酸酸口感,所以就叫咗蕃茄浓汤。黎到嘅时候,俾佢浓浓嘅汤汁吸引,而且配料好丰富花胶和鸡件都唔少架。汤汁绝对系可以当汤饮,味道浓郁米线都可以吸收晒汤汁嘅精华。鸡件滑溜嘅,而花胶同埋虫草花数量好多。我同朋友都钟意食甜嘢,所以见到呢度有红糖糍粑都有唔住叫黎试吓。见到特饮都唔错,就拣咗一杯叫做百香果多多。饮落酸甜解腻。估唔到呢间都几有惊喜。✳️米线芳华✳️观塘伟业街180号Two Harbour Square地下F&B1号舖#观塘#观塘美食#食好西#美食#MeTime#香港美食#抵食 #小店#米线#pollywings_foods
观塘工厂区喺夜晚嘅时候系好宁静㗎。
但系咁冻嘅天气啱啱收工好想揾啲热嘢食吓
原来宁静嘅地方都有好嘢食架!
见到米线芳华外面嘅招牌好光猛,而且入边好多人,
咁就决定食呢间啦。
而且更加系我钟意食嘅米线㖞。
喺呢个咁嘅天气中,有一碗热辣辣嘅米线真系好有幸福感㗎。
友人比较钟意食清新,酸酸口感,所以就叫咗蕃茄浓汤。
汤汁绝对系可以当汤饮,味道浓郁米线都可以吸收晒汤汁嘅精华。
鸡件滑溜嘅,而花胶同埋虫草花数量好多。
见到特饮都唔错,就拣咗一杯叫做百香果多多。
饮落酸甜解腻。
估唔到呢间都几有惊喜。

✳️米线芳华

#pollywings_foods