2022-05-17 4862 浏览
呢间久唔久都会做Plated Menu,会比起平时散叫平好多🤑之前圣诞见到有已经想去,但系预唔啱时间,估唔到系四月份又推出逢星期一二午餐有,几个公众假期都唔例外,所以就即刻上网预订🤫果然同预期一样好爆场,去到三点都仲一路有人入座😅有兴趣既可以Bookmark定留意下佢几时再有优惠🫣▪️ PLATED Menu(7.5/10)💲488 Per PersonSelection of Bread, Salami & Grana Padano(7.5/10)面包篮都几有惊喜,有一贯披萨味既蕃茄芝士软包,仲有好香口既蒜蓉芝士脆包,而酸种面包配上莎乐美肠同埋芝士最适合不过🧀PRIMI1️⃣ Beets Siciliano(7/10)本身唔太钟意红菜头,但食落腍身,亦都算无咩草青味,系可以接受🙈2️⃣ Spicy Rigatoni Vodka(8/10)呢道系我期待已久既,用上辣椒蕃茄酱,带忌廉既Creamy之余,又有蕃茄酸同微辣够晒开胃,粗管通粉软硬适中,挂汁力唔错😛3️⃣ Mario’s Meatballs(7/10)差唔多拳头咁大粒好足料,质感似中式狮子头咁比较软身,入口肉汁未有预期中咁多,感觉唔够Juic

PRIMI

1️⃣ Beets Siciliano(7/10)
Beets Siciliano

Spicy Rigatoni Vodka

3️⃣ Mario’s Meatballs(7/10)

差唔多拳头咁大粒好足料,质感似中式狮子头咁比较软身,入口肉汁未有预期中咁多,感觉唔够Juicy,有蕃茄酱搭救下都还好,不过未𢳂完个酱就比侍应九秒九收走左个兜🥲如果单点系百几蚊一粒就真系未必会点😱

CARNI E PESCI (Select one)

1️⃣ Chicken Parmesan(7.5/10)

Chicken Parmesan

卖相好似披萨咁,有个薄面包糠层包住鸡胸肉,入口带脆而且肉质都唔会好嚡口,不过啖啖肉加埋芝士,食左一块其实已经几饱济,见好多人都系食唔晒打包添🫣

DOLCE (Choice of any in-house dessert)

1️⃣ Lemon Cheesecake(7.5/10)

Lemon Cheesecake

同场有唔少人庆祝生日,侍应会唱意大利文生日歌🥳柠檬芝士蛋糕系餐厅Signature既甜品,食落会系呈软滑质感,仲有柠檬香,尤其系块柠檬干都有一定酸度,饼底松化,整体感觉清新,都唔会过腻😋

▪️ Whiskey Sour(7.5/10)💲198

Whiskey Sour

侍应推介呢杯,成分有Scotto、Grapefruit、Honey,果香为重,味道酸甜之余带清爽😆

🔎 整体评分(7.5/10)
Spicy Rigatoni Vodka
Lemon Cheesecake