2020-10-31
钟意食拉面嘅你唔知有冇听过呢间全界第一间获得米芝莲一星评级嘅拉面店呢🤩面条混合左4种麦粉同全谷面粉 每日新鲜制作🌾口感烟韧弹牙 仲好挂汤🤤味道微咸 带好重嘅麦香😍.照烧鸡味玉拉面🐔 $125(标准) $145(大)配料有:照烧鸡四片,味玉蛋一只,沙律菜,粟米,蘑菇,洋葱🧅惊太多食唔晒 仲有三款细啲嘅份量可以拣😛味玉蛋好入味 不过同平时𠮶啲唔同🧐呢度系偏甜味 唔系好浓𠮶啲酱油味🙈蛋黄好晶莹软滑 食落好浓郁嘅蛋香🥚汤底用咗大量嘅鸡骨同埋鸡脚经过五个钟熬制而成😍冇人工添加剂 够晒鲜味✨饮落仲好香滑浓厚 好重骨胶原嘅感觉🤩忍唔住系咁饮🤣饮完都唔会口渴 真系冇落到味精👍🏻鸡肉系用特制酱油同埋白酒腌过 有少少似蜜汁叉烧味🍯.酱油味玉叉烧拉面🍶 $149(标准) $169(大)配料有:叉烧四片,味玉蛋一只,笋干,大葱,仲有松露酱🥰呢款系Touts招牌🌟用咗佢哋原创嘅酱油 整‼️采用左发酵至少两年嘅黄豆酿造😎再配搭淡酱油,白酱油 加埋多种食材熬制嘅高汤🍲虽然睇落好清澈 但系味道好香醇惹味🥰加埋个松露酱 令个味更加升华😌.呢到嘅拉面价钱都几贵 不过小食就相当抵食💓.抹茶奶冻🍵 $22食完主食之后 当然就系
照烧鸡味玉拉面🐔 $125(标准) $145(大)
酱油味玉叉烧拉面🍶 $149(标准) $169(大)
呢到嘅拉面价钱都几贵 不过小食就相当抵食💓
抹茶奶冻🍵 $22
食完主食之后 当然就系甜品时间🤩抹茶奶冻上面铺咗红豆蓉同埋一大pat鲜忌廉🥳呢个奶冻 抺茶浓茶控都真系要试下‼️个茶味真系好浓苦 仲有回甘😍就咁望都见到好多抺茶粉 好足料🤓浓厚软滑嘅抺茶奶冻 苦苦地 再配埋香甜嘅红豆蓉同鲜忌廉💯味道啱啱好balance番 食落真系好幸福☺️
炙烧骰仔肉🐷 $28
猪肉粒用咗猪肩肉🤤肉同脂肪嘅比例平均😈开放式厨房 可以睇住师傅整👨🏻🍳用火枪高温快速咁将两面烧到焦香 脆脆地🔥个味同口感都有啲似平时啲烧肉🤨但系加咗洋葱酱就唔同晒🧅不过整体个味有啲偏咸🙈同埋可以肥少少 而家太少脂肪 食落有啲干🤏🏻