2016-12-05
以前来过吃晚餐,印象非常好,知道这里的 high tea set 都非常有名,于是与友人一试。怎料觉得非常失望。原因如下:1: 服务差:电话十日无人听,无人覆,last minute 一天前的夜晚颇夜先覆 booking。到 reception 见到 waitress 态度都是冷淡+黑面,完全唔觉得令人舒服。2: 服务差:有一个 waiter 特别 hare,我地要 chamomile 同埋 fruit tea,惯了 request 蜜糖调味,佢听都未听清楚,就指著白糖兜话「拿呢个咪糖啰」,要我朋友再叫佢过来强调「我地要蜜糖。系蜜糖。HONEY」佢先明。以米芝莲一星餐厅的名誉,服务水准 FAIL。3: 接近 tea time 完结时突然队张 bill 埋黎埋数,完全无任何解释例如其他高级餐厅都会例牌系咁yee 官腔讲「两位小姐,我地 tea time 要 xxxx 截数了。唔好意思可否埋咗张单?」。这里的人完全唔讲。又唔讲坐到几点。直接队埋黎。即系叫妳地识做拿拿声埋单走人 🙄。4: 味道:上菜所有咸点,咸包,蘑菇鹅肝全部系冻的。包系林的,toast 系韧的。系韧的。味道都非常普通。毫无
4: 味道:上菜所有咸点,咸包,蘑菇鹅肝全部系冻的。包系林的,toast 系韧的。系韧的。味道都非常普通。毫无特色。对面一期 c*va 唔系米芝莲一星都好过佢。人地仲要系 buffet 啰。
5: 味道:甜点好过咸点,起码 scones 微暖,脆脆地,但 cream/jam劲小气,真系要悭悭地搽。咖啡 mousse 劲劲劲劲甜。完全唔觉得齿颊留香𠮶种 feel。FAIL
6: 唯一觉得唔差的系环境。舒服嘅,夜晚情调都好。以前来过吃晚餐,感觉好有水准(脆焦糖片鹅肝印象深刻)。点知咁闻名嘅 tea 系咁失望的。
7: 睇相片系咪觉得好靓呢?又真系几靓嘅。啱晒 IG 女神们。味道好不好,真系如人饮水 冷暖自知。
$468/2 persons