2022-04-16 612 浏览
味道😋😋环境😋😋😋服务😋😋😋卫生😋😋😋抵食😋😋话说今日4人一齐去左北角一间米芝莲推介嘅星马餐厅,好多时米芝莲推介嘅餐厅我通常都唔会想试,因为都伏味多,不过朋友话想食肉骨茶,所以就试一试!叫左2个新加玻肉骨菜、咖吔多士同咖吔roti、青柠薏米水同2杯班兰拉茶。新加玻肉骨茶份量唔算大碗,不过可以无限添汤同跟饭或米粉,一黎到已闻到好重胡椒味,但饮落冇咩味,直头同例水一样,好唔ok,冇谂过会系咁我以为新加玻嘅肉骨茶就系咁,但我朋友话佢之前系到食过唔系咁,佢系差左,都听到有客人同铺头讲个汤淡左好多,依到扣晒分!不过佢旧骨系几有味道嘅。咖吔多黎到见到系黄色,我好疑惑,不过佢食落系咖吔味,但系觉得好普通,比较失败。咖吔roti个味都系普通,可能因为我食个时冻左,所以个roti咬落好痴牙,又唔够松脆青柠薏米水d薏米好硬下,系就咁煮过下就算咁,搞到冇咩意欲食,同埋杯野都好饮冇咩薏米味。班兰拉茶味道一般,唔算特别。总括黎讲,我应该唔会再试☹☹食完好唔开心
味道😋😋

咖吔多

咖吔roti

青柠薏米水

班兰拉茶
味道一般,唔算特别。

总括黎讲,我应该唔会再试☹☹
食完好唔开心