2020-11-01 3599 浏览
📍WanChai📍...其实中餐真系好好食😭😭个d点心呀, 炒粉面饭基本上都无人会唔中意, 而且上一两辈既人食野既选择无呢家咁多😯😯😯基本上饮茶for 佢地黎讲系一个weekend 既习惯💁‍♀️💁‍♀️今日公司请👻噢噢, 同时佢都系米芝莲👼🏻...📍???「老」肉? 啫哩猪😂!!!💰问我老板📌 7 / 10呢旧啫哩夹猪好似叫「老」 肉?😂😂😂 佢中间既猪肉打左溶, 肉味算浓, 夹住上下既啫哩淡猪有淡淡既猪肉味, 形状切得好工整, 我影得佢好靓💁‍♀️💁‍♀️ 佢冻食的 😃✔️而且系要加醋食😃✔️. ..📍流心蛋💰问我老板📌 7 / 10唔知佢咩品种蛋, 比一般蛋大旧😯😯 佢系劲流心, 个个见到都哇哇声🙇🏻‍♀️👻 一开始以为佢会系7-11 18蚊一包两个流心蛋个个味😯😯但呢个唔同, 佢味偏淡, 你真系食佢蛋味咖炸💁‍♀️但个样真系靓, 自己加几粒盐咪得啰🙇🏻‍♀️...📍 炒虾仁💰忘影单了🙇🏻‍♀️📌 7 / 10老板话原黎呢个菜式系贵在佢人工, 一粒粒细细粒人手「meet」🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️我唔会去meet, sorry 😂😂碟虾好弹口好嫩, 送菜饭食perfect 👼🏻...📍 官保鸡丁💰问
📍WanChai📍
📍???「老」肉? 啫哩猪😂!!!
📍流心蛋
📍 炒虾仁
💰忘影单了🙇🏻‍♀️
📍 官保鸡丁
📌 7.3 / 10
佢好微辣, 份量都够我地5个人分, 入边有好多腰果, 鸡都应该全部鸡脾肉, 所以全部滑溜溜👼🏻👼🏻👼🏻
📍 小笼包
📌 7.3 / 10
皮薄, 入面旧肉都几大旧而且好浓味!不过都真系好少食到难食既小笼包💁‍♀️ 基本人食中餐必叫💁‍♀️我咩都食, 无咩偏好💁‍♀️
📍 高力豆沙
📌 7 / 10
呢次系我人生入边第2次食高力豆沙,真系几好食, 佢皮微甜, 好似棉花咁好冧的, 入边有都几大旧既红豆「溶」👼🏻👼🏻👼🏻同埋佢温度系暖暖地的😚
📍 豆腐鱼汤
📌 6.8 / 10
佢味好淡, 不过入边好多豆腐😉
📍 狮子头
📌 7 / 10
佢有小白菜系狮子头底下边, 菜入哂狮子头既汁味👼🏻佢用煲仔饭既煲上, 但入边得一旧, 狮子头好重肉香味💁‍♀️ 送菜饭好似red bull送你一义翼咁👻😚
———————————————————————
———————————————————————
- 高水平
- 中上水平
- 正常和中上水平之间✔️
- 正常水平, 路过可试
- 我好争扎 ><“
- 唔使试