2018-09-08 528 浏览
今日食完晚饭之后就同两位友人行到嚟Joyful Dessert House,其实之前已经听闻过呢间甜品舖攞咗米芝莲星级推荐,一直都想试吓㗎喇!咁啱今日大家食完饭都仲意犹未尽,咁啱友人又提议嚟呢间坐下,所以终于有机会试到喇!去到舖头,其实台台都坐满人,都几热闹。好在咁啱有台客走人,我哋唔驶等就有得食喇!呢度嘅装修系行温馨简约嘅路线,唔会太迫,啱晒我哋几个倾吓计。呢度甜品选择好多,不过身为抺茶控嘅我,见到又系米芝莲推介嘅「绿茶心太软伴雪糕」就已经唔驶谂咁多,即刻嗌咗嚟试嘞!1)绿茶心太软伴雪糕 (⭐⭐⭐⭐⭐):「绿茶心太软伴雪糕」-虽然话即叫即整要等12分钟咁耐,但感觉上我哋应该等咗几分钟就有得食喇!一拮落去,啲绿茶浆就流出嚟。外皮好松脆,内里热辣辣,连埋绿茶雪糕一齐食。又热又冻咁真系好有层次,最紧要系绿茶味好够,唔会太腻,非常好食!2) 朱古力疏乎厘伴雪糕 (⭐⭐⭐⭐⭐):「朱古力疏乎厘伴雪糕」-疏乎厘整得好松软,质感好滑!值得一赞系个雪糕嘅朱古力味好浓,唔错!3) 芒果窝夫 (⭐⭐⭐⭐💢):「芒果窝夫」-窝夫食得出有蛋味,啲芒果亦都好新鲜好甜!个人觉得呢度嘅价钱都合理,而且服务唔错。当

1)绿茶心太软伴雪糕 (⭐⭐⭐⭐⭐):
绿茶心太软伴雪糕

2) 朱古力疏乎厘伴雪糕 (⭐⭐⭐⭐⭐):
朱古力疏乎厘伴雪糕

3) 芒果窝夫 (⭐⭐⭐⭐💢):
「芒果窝夫」-窝夫食得出有蛋味,啲芒果亦都好新鲜好甜!
芒果窝夫

个人觉得呢度嘅价钱都合理,而且服务唔错。当晚其实都坐满晒人,眼见楼面虽然得一位,不过店员依然非常有礼貌,亦唔会怠慢客人,十分抵赞!
2018-08-29
$65 (宵夜)
绿茶心太软伴雪糕
朱古力疏乎厘伴雪糕