2018-08-10 347 浏览
今日同其中一位🐢🍯去食拉面呀🍜😄😀哩间拉面系全球第一间拉面店拎米芝莲的荣誉呀👍🏽😀好欣赏哩间店舖的设计 门口前有条斜路仔 系方便有需要人士出入 咁啱见到有位轮椅人士♿️帮衬 虽然店内的都是高枱高凳 但店员很贴心地拎了张枱俾佢 方便佢进食 我觉得哩个行为好好 真心欣赏同埋想赞嘅👍🏽😀我食左#照烧鸡拉面 🐔🍜主菜有鸡扒 配菜有流心蛋😍🤩🥚粟米粒🌽同埋蘑菇仔🍄佢个汤底系#鸡白汤底 食得出有好浓烈的鸡味同埋㊙️制的酱油味👍🏽😋饮左几啖汤 觉得好有骨胶原的感觉😄😀正正子呀👍🏽👍🏽另外佢个鸡扒嘅肉质都好嫩滑呀 煮的过程真系控制得好好👍🏽😉细心啲食系会食到有酒的味道 第一次食鸡扒系有酒味嘅😍😍好特别喔🙂😊酒味适中带有香味 同鸡扒又几夹㖞😄😀佢粒流心蛋🥚都系好好食的 劲流心呀😋🤤好想再encore呀!!!!!🐢🍯点了#照烧鸡辛味拉面 🌶🐔🍜哩款拉面我都有试过喔嘿嘿😁😁食材同照烧鸡拉面一样 面质都系咁弹牙喔 不过就加了一层辣椒油🌶味道适中 唔会过辣 一入口都已经觉得几刺激味蕾🤣😆喜欢辣的朋友要吃喔😉☺️加$15可以换到#日式煎饺子 或者#日式炸鸡块 我地两款都有点喔😜😛煎饺子🥟皮薄函靓 煎得刚刚好 函料系有猪
照烧鸡辛味拉面
日式煎饺子

加$15可以换到#日式煎饺子 或者#日式炸鸡块 我地两款都有点喔😜😛煎饺子🥟皮薄函靓 煎得刚刚好 函料系有猪肉 豆腐同埋紫苏叶😄😀整体都系好食的 但如果味道再浓返啲再突出啲 就会更好了🙃🙂
日去炸鸡块
日式炸鸡块都系一个唔错的选择 真系炸得好㖞讲真 好有酥的味道喔👏🏽👏🏽厚粉唔算好厚 肉质都系好嫰滑又带点juicy 要俾like👍🏽🤣
抹茶奶冻
最后当然少不了#抹茶奶冻 🍵🍮作为#抹茶控 的我都好🈵️意哩个甜品 抹茶味味道适中 红豆又大粒 都算饱满的😄😀食到奶冻味又食到抹茶味👍🏽👍🏽嘿~
2018-08-09
照烧鸡辛味拉面