2022-10-30 1211 浏览
呢间中菜馆连续五年成为米芝莲推介, 啱啱喺9月份重开,位于中环扶手电梯附近,地点都算方便,所以中午都好多人帮衬。 楼面算系几大,有几个厅房,台凳摆放得唔太密,都几好坐 。 呢度中午同一般酒楼有啲唔同,系冇点心嘅,但就有推出88蚊嘅小菜午市套餐, 套餐包咗一个小菜、 老火汤同埋甜品, 价钱相宜,仲有得叹下茶,喺中环嚟讲真系好抵食。 ❤ 菜干老火汤传统老火汤嘅味道, 标榜冇味精,味道浓郁,汤料好多👍。 ❤ 驰名凤梨生炒骨生炒骨大大碟, 肉嘅份量唔少, 外层炸得好香脆,淋上甜酸汁系好啱送饭嘅一道菜。另外亦都有好多新鲜菠萝块,唔会炒得太腍,保留咗菠萝本身嘅水份,几鲜甜。 ❤ 红烧豆腐炆鱼柳不嬲都好钟意食酒楼整嘅红烧豆腐,呢度嘅豆腐 好有水准, 又大嚿又入味,里面滑嘟嘟。鱼柳亦都有好多块,每一块都系煎过之后再炆,所以好香口, 而且入面完全冇骨,啖啖肉可以放心食。 ❤ 八宝糖水以为赠送嘅甜品系一嚿糕,原来系足料糖水,都有啲惊喜。有红枣、雪耳、莲子等等,感觉好滋润好适合就秋冬天饮🥰。

❤ 菜干老火汤
传统老火汤嘅味道, 标榜冇味精,味道浓郁,汤料好多👍。

❤ 驰名凤梨生炒骨

❤ 红烧豆腐炆鱼柳