2023-03-02
我哋唔系特别喜欢食火锅,但身边总有火锅控朋友,每次食饭聚会都话要食火锅,滚下滚下,吹下水,饮下酒,欢聚一番🍻美味厨系米芝莲推介餐厅,以特色火锅及广东菜驰名十多年,用心创作特色火锅汤底及配料,满足口味挑剔嘅客人。美味厨有四个招牌汤底,我哋拣咗三并嚟试:🍲「梳乎厘蟹皇蕃茄忌廉汤」 - 一送到黎店员就话要衬热食左先,上层软绵绵几有梳乎厘质感,下层就系蟹皇蕃茄汤,蟹肉鲜甜配上清新蕃茄制成嘅汤,可以落米线就咁食😆🍲「冬荫公 Cappuccino」 - 非常有惊喜,上层真系成个Ccappuccino奶泡咁,冬荫公汤就唔算太辣。🍲「自家制零味精浓鸡汤」 - 非常浓郁,用新鲜材料熬制而成。其他值得推介嘅火锅料包括非常新鲜嘅「豪华特选海鲜拼盘」,鲍鱼仔爽身,基围虾肉质鲜甜🍤;「花雕秘腌手切雪花牛颈脊」,牛肉肥瘦相间,雪花均匀,入口脂香丰腴🥩;「北京填鸭饺」,饺内已搽咗北京填鸭甜酱,入口有种食紧片皮鸭既感觉。其他食材都极之新鲜,环境舒适,服务一流,值得再去光顾☺️🐻评分:🐻🐻🐻🐻4.5/5
美味厨有四个招牌汤底,我哋拣咗三并嚟试:
其他食材都极之新鲜,环境舒适,服务一流,值得再去光顾☺️
🐻评分:🐻🐻🐻🐻4.5/5