朋友介绍话呢间米芝莲推荐餐厅好正,今日就约埋佢一于试一试~餐厅门口好低调,有种禾秆冚珍珠嘅感觉,入到餐厅整个装修古雅而不失时尚,今次安排咗卡位好有私隐度,最岩同朋友把酒谈心~Freeflow Bruch香槟午膳嘅可食到优质川菜又可享用顶级香槟~ Dom Perigon vintage 2012绝对系顶级中嘅香槟王,味道清新丰盈,初尝有微花香与果香,后续带微薄荷嘅清新~头盘❨壹❩西班牙向日葵甘栗叉烧同井巷子片皮鸭,叉烧大件而厚,肥瘦适中。值得一赞系井巷子片皮鸭,一件件包好,外层香脆内里充满油香鸭皮鸭肉,香甜嘅酱汁刚好,颇有惊喜!头盘❨贰❩可选四款,仲要无限添加!烟熏肥肠十分精致嘅菜式,一大开阵阵烟熏味好出,食落成个口腔都系烟熏味,肥肠脂肪唔多,而且烟熏后,唔油腻~好出色!脆皮茅台乳鸽算是充满惊喜嘅一道菜,茅台可能饮过,但茅台乳鸽真系第一次,食落乳鸽外脆内嫩,带有茅台嘅酒香~炸排骨够酥脆香口,送酒一流~ 推荐头盘必拣夫妻肺片,个麻辣汁真系好正,仲要个底放满莴笋,encore几次!主菜重庆水煮本地鲜牛肉虽说是重庆水煮,但辣度非常微,牛肉质感嫩而滑,而且牛味浓!另一款就职员推荐我哋试下腰果列子
朋友介绍话呢间米芝莲推荐餐厅好正,今日就约埋佢一于试一试~

头盘❨壹❩

头盘❨贰❩
可选四款,仲要无限添加!

主菜
重庆水煮本地鲜牛肉虽说是重庆水煮,但辣度非常微,牛肉质感嫩而滑,而且牛味浓!另一款就职员推荐我哋试下腰果列子鹌鹑髀,呢款极为推荐!炸到香脆而内鹌鹑髀肉质细嫩,整个菜都好可口滋味而唔油腻!

主食
2款都食齐,剁椒花胶捞饭剁椒味唔太出,酱汁系传统花胶捞饭嘅款式,高气十足~酸菜海参龙虾球手工面呢款惊喜十足,酸菜同手工面好夹,挂汁力强, 海参Q弹滑嫩,龙虾球极为弹牙,好想食多碗~

甜品
以冰粉作为成餐完结,食完成个人都甜甜咁~

整个套餐与环境都高质贵气,边食中菜边饮香槟人间享受~果然系米芝莲推荐餐厅!

井巷子by 锋膳🌟
上环干诺道中145号多宁大厦地下