2023-02-17
🇮🇹 Estro系由澳门米芝莲一星8½ Otto e Mezzo Bombana 行政总厨Antimo Maria Merone👨🏼🍳开既第一间餐厅🍽️,与Jia group 合作。Estro既意大利文系指「灵感」,灵感来自Antimo既经历、背景和根源。Antimo自少喺意大利南部Napoli长大,餐厅菜式充满Napoli色彩。一入餐厅要经过道圆拱形铁门,餐厅嘅装修华丽有艺术感🎨,波浪形墙身设计显得更时尚富空间感。我几钟意个餐前小食,卖相又精美又好味。💓😋 餐前小食有三个,第一个系青瓜丝脆挞,第二个系茄子🍆Parmesan cheese🧀卷物,都几重芝士味,第三个就好似食左一啖浓缩左既pizza 🍕😆,几香口的。配埋旁边一杯蕃茄青瓜蜜瓜汁,好清新开胃~😙✨ Wild Amberjack - "puntarelle", carrot, fig leaf烟熏过既𫚕鱼配上红萝卜汁,甜甜地好清新开胃。✨ Gnocchetti - aglio e olio, cime di rapa, Buffalo ricotta坑纹意粉烟韧有咬口,用南意芜菁菜做酱汁,虽然带点甘苦,但加埋啲ricotta芝
烟熏过既𫚕鱼配上红萝卜汁,甜甜地好清新开胃。
坑纹意粉烟韧有咬口,用南意芜菁菜做酱汁,虽然带点甘苦,但加埋啲ricotta芝士食落又几好味,唔系想像中嘅草青味~
✨ Blue Lobster - zucchini, basil, Amalfi lemon
主菜蓝龙虾🦞新鲜爽口,泡沫酱汁用咗意大利南部阿马尔菲出名既柠檬🍋,散发出芳香柠檬味,又突显出蓝龙虾嘅鲜甜~️💯😙😋
✨ Hazelnut Tart & Sweet Ending
个朱古力榛子挞都几大份,觉得有啲腻。开心果gelato超级有惊喜好好味😍,好浓开心果又香滑~😋🥰
味道:4.6/5
卖相:4.7/5