2020-11-21
The Butchers Club系一间米芝莲推介嘅餐厅😋今日系尖东行完K11就见到呢间好有feel嘅餐厅🍽即刻就入去chill一下🤪Lobster 🦞 roll 2.0 $120个名真系好把炮😂 2.0其实个意思系升级炮制的龙虾包咁解🤣 入面有龙虾肉🦞,大虾肉🦐,西芹同少少蔬菜🥬 龙虾肉同大虾肉都好爽甜,份量算多,而且切碎咗,用上千岛酱搞拌,令个颜色更靓😘 加上少少西芹同蔬菜🥬令到爽甜嘅龙虾包再加咗少少层次。面包🍞系本地排包黎,煎得香脆,外脆内软。唔会吸晒啲汁😂但可能爆馅嘅关系,个包都包唔晒,搞到食到好乱🤪Salt & pepper crispy squid 🦑 $38鱿鱼圈炸得香脆,粉唔算厚。份量算多,如果有叫啤酒🍻就要食呢个!好好𩠌酒🤪不过我冇叫所以就有啲干。调味方面,唔算太咸,唔会食到你好口渴个只🤓不过点佢附送嘅酱就更加正!The Texan $80呢个包入面有干式熟成牛肉汉堡扒配焦糖洋葱🧄,烟肉🥓,炸洋葱圈,蓝芝士🧀及BBQ酱。牛肉汉堡扒,牛味香浓👍🏻 烟肉厚,炸洋葱圈香脆。整体感觉配料好多,食落好满足😋唯独是蓝芝士🧀味道独特偏咸,如果食唔惯的话可以skip😂呢间餐厅除咗打卡
Lobster 🦞 roll 2.0 $120
The Texan $80
呢间餐厅除咗打卡龙虾包同牛肉汉堡外,仲有为素食人士提供Impossible™植物肉炮制的汉堡和小食。最近仲有新Menu提供超过15款全新菜式😋汉堡,小食,素食应有尽有👍🏻 而且佢哋最近仲有个印花奖赏计划(e-stamp card) , 只要消费满$80就可以有印花一个,集齐指定印花就可以免费换到啤酒burger同小食啦
餐厅环境方面,灯光昏暗,营造到浪漫谈心❤️去酒吧🍻chill嘅效果🤣如果同朋友或者情侣一齐嚟就啱晒啦😋
座位方面,座位间隔舒适,全部采用吧枱高凳,够晒有feel😍餐厅仲好贴心为唔够高嘅BB仔提供高嘅BB櫈👶🏻
总括而言,人均$120可以食到米芝莲质素嘅汉堡,仲可以见到打卡一流嘅龙虾包, CP值真系超高👍🏻而且倾偈饮酒一流😋🍻仲要位置超方便,行出K11就见到🤣你都快啲黎试下!
人均消费:$120
地址:尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆地下 G34-35舖 (The Butchers Club)