2018-12-11 3546 浏览
早排系朋友既强力推荐及坚持下去左星记食生日饭,作为一间米芝莲级别既饭店,星记既食物有相当既水准,性价比亦算唔错一坐底侍应就会送上一碟腌萝卜太肚饿忍唔住食左几旧先影相🤣爽口得嚟又有少少酸味,十分开胃,个人嚟讲系想encore 既😋正餐三个人叫左五道菜加两碗白饭第一道菜:椒盐鲜鱿鱿鱼外皮酥脆内里弹牙,配上微酸既汁无得弹第二道菜:豉椒炒大花甲(朋友大推既~)大花甲唔系浪得虚名既,有图有真相,一粒同只羹差唔多大,又大只又鲜味十足一碟有成十二只(一个无聊到数花甲既人🧐🧐)第三道菜:黑椒洋葱粉丝海中虾煲一开始食既时候会感觉黑椒味太重,但食左一阵习惯左就ok。粉丝煲内有六只虾,粒粒都大大只,钟意黑椒同虾既朋友不妨一试🦐🦐🦐第四道菜:干煎爆蚬介滑鸡全部菜入面我最钟意既一道,虽然块块都有骨,但剩底既鸡肉又入味又滑,细细粒既洋葱同蚬介都好好食嫁第五道菜:鱼香茄子鱼香茄子就同平时食既唔会差太远,配饭一流最后,佢地会送糖水,压轴登场既就系佢-马蹄露马碲露内只有少量的马碲碎及粟米,饮落似无鸡肉既粟米汤,唔系难飮但同我想像中有出入🙈🙈Overall,服务唔错,食海鲜同特色鸡一流,作为米芝莲十分抵食!

一坐底侍应就会送上一碟腌萝卜

太肚饿忍唔住食左几旧先影相🤣

正餐三个人叫左五道菜加两碗白饭

第一道菜:椒盐鲜鱿

鱿鱼外皮酥脆内里弹牙,配上微酸既汁无得弹

第二道菜:豉椒炒大花甲(朋友大推既~)

一碟有成十二只(一个无聊到数花甲既人🧐🧐)

第三道菜:黑椒洋葱粉丝海中虾煲

第四道菜:干煎爆蚬介滑鸡

第五道菜:鱼香茄子

鱼香茄子就同平时食既唔会差太远,配饭一流

最后,佢地会送糖水,压轴登场既就系佢-马蹄露