2023-03-28 2069 浏览
🖤黑白配⚪️本身都几钟意饮茶,特别系同屋企人一齐嘅时候,一齐倾吓计享受吓时光,所以🖤黑白配⚪️喺个休闲嘅下午专登去咗摘星米芝莲中菜餐厅夏宫试吓佢哋啲嘢😋,餐厅环境好有中国色彩气派,典雅舒适,味道系可以,但因为🖤黑白配⚪️对米芝莲食府有期望,而且要求相对会比一般酒楼高,所以比较之下就觉得不至于话好正😌点心价钱亦都属于酒店中菜嘅收费 💰 瑶柱小笼包 $100小笼包食落去都几多汁,个皮都几薄,咬落去爆汁👍🏻椰皇鲍鱼灌汤饺 $160/位灌汤饺用个椰皇放住,所以完全闻到有椰皇嘅香味🥺,里面啲汤我哋都饮晒,好清甜🥣 ,另外仲有鲍鱼😳食落去都新鲜,而灌汤饺个肉粒好大粒🤭烧汁鹅肝火鸭粒荔芋盒 $84呢款点心几特别,喺出边酒楼或者其他酒店都食唔到嘅菜式,荔芋盒嘅外层炸到好松脆,再用鹅肝同埋火鸭粒喺芋头里面,第一次食,所以觉得都几新鲜上汤中虾煎米粉 $480虾大大只好鲜甜,然后个煎米粉有少少烘底所以食落去特别香脆可口🤤

瑶柱小笼包 $100
小笼包食落去都几多汁,个皮都几薄,咬落去爆汁👍🏻

椰皇鲍鱼灌汤饺 $160/位

烧汁鹅肝火鸭粒荔芋盒 $84