2021-04-15 55 浏览
近日放大假出嚟荃湾揾下朋友食lunch, 朋友仔提议食呢间话佢啲咖啡同蛋糕好好味一定要试下我哋2人每人叫咗个Combo Set, 包餐汤/沙律、意粉/全日早餐, 另加多$25有件蛋糕/米兰咖啡, 价钱都算实惠, 因我哋乜都想试, 所以每样都各叫咗一款, 试下唔同款式蕃茄忌廉汤以鲜蕃茄烹调, 味道浓香又酸甜,好开胃红菜头藜麦沙律+羽衣蓝沙律羽毛蓝新鲜脆口, 而红菜头加上藜麦, 健康同时也增加饱肚感All Day Breakfast呢个早餐馅料丰富,有肠仔、黑松露炒蛋、烟肉、沙律和面包。特别推介呢个用橄榄油和香草做嘅面包,口感松软,好好味。而炒蛋加入超香口黑松露都好值得推介蟹肉扁意粉蟹肉份量多, 面条弹牙, 每条都挂满蟹肉, 加上蕃茄仔和蒜片, 滋味满分椰香朱古力蛋糕淡淡椰香同朱古力好match 食落唔会过甜, 果然系名牌蛋糕经典米兰咖啡呢杯朋友话味道唔错, 有浓浓咖啡味再配上一块曲奇, 非常好饮
一定要试下

蕃茄忌廉汤
以鲜蕃茄烹调, 味道浓香又酸甜,好开胃

红菜头藜麦沙律+羽衣蓝沙律
羽毛蓝新鲜脆口, 而红菜头加上藜麦, 健康同时也增加饱肚感

All Day Breakfast

蟹肉扁意粉