2021-11-20
好耐无食过正宗烤鱼,今日突登走入粉岭呢间烤鱼!我同朋友两个人叫左一条老坛酸菜鱼,事关我同朋友都眼阔肚窄,一定要叫多啲配菜先满足🙈店员都有提醒我哋系原条上,怕我哋两个人食唔晒🤣🤣另外加配菜每份加$20,食烤鱼点少得薯粉啊,紧系要叫番份薯粉~因为太多野想食,所以我地叫左个辅菜盛盒B,入面有鸭血、午餐肉、云耳、贡菜同时令菜,岩哂啲选择困难症嘅朋友🤣见佢地既烧烤咁吸引,我地又忍唔住叫左个细既串烧拼盘,有哂鸡、猪、牛仲有猪颈肉🤭串烧烧得好惹味,份量岩岩好,如果食太多就怕油噜!我地仲叫左老坛酸菜味既烤鱼,条鱼已经大大份,连啲配菜都大大份!烤鱼上面有满满既酸菜,鱼肉嫩滑、入味,不过食既时候要小心啊,始终食成条鱼一定有骨!酸菜鱼令人开胃,而且鱼肉烤耐左亦唔会「变鞋」,加埋配菜一齐食真系别有一番风味!