2023-01-27 650 浏览
呢排食中餐食到口挂挂咁👅系时候食返啲老西🦭中和中和下🦭呢间位于联和墟既老字号🦭真系值得大家一试👍🦭直接一句:「高水准平民西餐」。今次肥豹试左🦭1. 酥皮焗海皇鱼翅汤​个汤咸香味十足🦐味道上比起麦当劳既龙虾汤更加有鲜味(虽然无得比😂但为左比大家知咩味,揾个大家都知既龙虾汤做比较)😂食材上比得好足,真系有素翅同埋虾肉🦐啲酥皮一浸落去啲汤到,中和左个咸味,同时又保留左个海鲜味,正👍2. 法式焗田螺​开估开估,之前有个story 问大家个夹用黎做咩🦭无错❗就系呢间铺比黎夹田螺啦🐚估唔到一间平民既西餐厅既套餐可以提供到呢个质素👍田螺唔腥,仲要被牛油同香草浸得好香👅肥豹就中意将啲牛油倒落啲薯泥到🦭等啲薯泥吸晒啲油,再搽落块蒜蓉多士到🤤3. 扒纽西兰一级西冷牛扒肥豹就简左5成熟既🦭件西冷扒一上黎个阵,肥豹心中已经感觉不妙😂心谂咁黑黑实实,肯定overcook啦🦭点知一切落去,软腍既肉质真系吓左跳,牛味亦都系到👍整体非常唔错🦭豹言豹语:​铺头既装修就好似个啲西方电视剧成家好温馨去既西餐厅🦭不过换左手之后,好多野食都无左了,就好似甜品雪糕🦭同埋宜家啲碟已经转左做胶碟,美观上差咁啲🦭
呢排食中餐食到口挂挂咁👅
系时候食返啲老西🦭中和中和下🦭
呢间位于联和墟既老字号🦭真系值得大家一试👍

🦭直接一句:「高水准平民西餐」。

今次肥豹试左🦭

1. 酥皮焗海皇鱼翅汤