2019-06-23 70 浏览
粉岭除左联和墟,好似话火车站附近都有D好野食,所以今日就试下一间叫「越一越南牛肉粉专门店」先!黎到等左阵就有位啦,午市套餐选择比较少,不过都拣到既!我D朋友要左个「火车头汤粉」,其实系牛肉、牛腩、牛丸同牛柏叶汤粉,可以拣檬粉或者河粉,嗜牛既人必食!仲有,佢地将D芽菜同香料分开上,你可视乎喜欢与否放入去,而且又唔会怕芽菜太淋唔好食,好细心既安排!我就贵精不贵多既,就叫个「薄烧牛肉捞檬」,睇落好普通,但食落就知点解佢同火车头一样价钱啦!真系好正,每块牛肉又薄又有炭烧味,入口就知极品!然后再叫个「香茅猪扒汤河」,碗面好大,我朋友食唔晒HAHA,猪扒好淋易入口,我最钟意系每块都有少少肥猪肉!净系食面有D寡,于是叫D小食!纸菜卷系必食,皮薄馅足,好新鲜好口感!再叫多个虾饼,细块左少少,不过都好好味,一试无妨!最后要介绍野饮,青柠梳打同奶茶都系水准之作,好大杯好解渴!

再叫多个虾饼,细块左少少,不过都好好味,一试无妨!

最后要介绍野饮,青柠梳打同奶茶都系水准之作,好大杯好解渴!
2019-06-23