2022-08-31 64 浏览
因为约咗几个friend去粉岭食饭,所以特登上网research咗先,见网上嘅食评同相片都好唔错所以就特登嚟呢度试下!😆😆你到门口就知道冇拣错地方,个落地玻璃嘅门面非常靓,而且枱面同地方都非常干净,所以第一印象分已经好高!你都已经俾佢个83精选拼盘吸引咗,佢个拼盘有好多选择,包括左三文鱼多士,鸡翼,猪仔髀,沙律,炸洋葱圈,薯条!我觉得佢个猪仔髀尤其出色,因为肉质真系好滑,同好Juicy。另外我觉得好好味嘅仲有洋葱圈,佢个炸粉好好薄,唔会觉得食到成口都系粉,而且个洋葱味好重!呢个我忍唔住不停咁食🥰🥰🥰之后再上嘅就系美式烧猪仔骨配炸薯条,呢个佢烧得好香口,连埋佢个烧烤汁真系好好味🤤🤤🤤同埋不得不赞佢个猪仔骨超级易切,唔使我好大力就可以切开。👍🏻👍🏻👍🏻最后就系软软壳蟹虾头酱忌廉意粉 ,真系第一次听虾头酱忌廉汁,食落口就有surprise,因为佢个汁有好重嘅虾味,而佢嘅香味同忌廉汁配搭系啱啱好一啲都唔会觉得唔夹!真系唔入粉岭唔知原来有一间咁嘅隐世美食,我下次再入嚟粉岭嘅时候一定会再encore!