2017-03-21 607 浏览
朋友系下午茶迷,一有新afternoon tea就想去,今次一齐去试repetto主题下午茶。下午茶2点开始,我吔2点半去到已经好多人,其中一个原因可能因为sky lounge个景吸引,到临走已经全场full。点咗2客afternoon tea set ,唔使10分钟就送到,劲快。成个tea set以粉红做主色,卖相唔错,细细件,但我未食lunch,好惊唔够饱。一反传统,先食甜品,一口咬落个lollipop,里面系草莓味,亦唔太甜其它甜点上都有用糖胶做嘅装饰,当然系好睇唔好味,庆幸各个甜点味道唔错,但eclair 唔够脆之后系scone,做得松软,配whip cream 同strawberry jam太细碟要问佢再攞多碟,个strawberry jam好fresh咸点都不错,ham croquette够香口,但foie gras truffle 好酥价钱$238+10%都算合理,比起有啲cafe收$300几,呢间质素好好多

2017-03-19