2017-02-23 1922 浏览
见到铜锣湾有个广告写住海胆生蚝23蚊只!!我被吸引了问左friend佢都有兴趣就夜晚去左食佢个生蚝入到去被倒转左既粉红铁塔吸引住。。。环境几好唔错好有气氛当然要叫我地黎既目的「海胆生蚝」,我真系好似第一次食呢款配搭!!真的好有惊喜~~先食到脆卜卜既飞鱼籽,再食到就系海胆既甘香!!最后食到生蚝好鲜!!3样一齐食有呢个「脆,绵,鲜」三种唔同texture既效果!!非常出色~好庆幸自己无简错餐厅仲叫左个海鲜拼盘~份量都几大堆头!!有龙虾,蟹,鲍鱼,翡翠螺,蒜味青口,玫瑰虾!!有几款都做得特别出色蟹有劲大量既蟹膏~超邪恶但超鲜味!咬开蟹钳仲有劲多鲜味既水流出~呢种感觉超好个翡翠螺都好食~好鲜味烟烟unun质感好正玫瑰虾肉胶质绵绵!全部都好新鲜蜜糖鸡翼~简单得黎好食~外层味道惹味香口!鸡肉樕滑我仲叫左杯「drink mud」既cocktail, 卖相够哂玩意,好似盘植物咁!!d「泥」其实系d朱古力碎,mud入面有d bailey, 再加左d dark rum~~整体都好好饮又唔会太甜~仲有花生食可以吹下水点少得啤啤佢呢呢只啤有500ml咁大枝!!够哂饮~味道好香花香味,几易入口
见到铜锣湾有个广告写住海胆生蚝23蚊只!!我被吸引了
问左friend佢都有兴趣就夜晚去左食佢个生蚝
入到去被倒转左既粉红铁塔吸引住。。。环境几好唔错

好有气氛
个翡翠螺都好食~好鲜味烟烟unun质感好正