2018-07-18
今日同个好FD庆生, 两条女之前谂左好耐食咩都谂唔到, 最后见到呢间超粉红既CAFÉ就决定黎试下, 因为荃湾对我地2个黎讲都唔算近既地方, 所以希望间野唔会令我地失望, 好采间野唔单只靓, 食物仲要都几好味!!渡过左好开心既一餐晚餐。去到门口既时候已经觉得好夸张, 因为真系成间野粉红色, 好靓, 劲少女(奈何已经系中女), 但因为被安排左系门口位, 所以欣赏唔到餐厅入面既完整装修。我地叫左个2人SET同埋2杯野饮。个SET望落好多野食, 但系其实每样都系细细份, 所以系OK既, 我觉得几好, 因为真系试左好多唔同既菜式, 好过叫2个MAIN跟住饱左!!BOSSY ROYAL SET $388沙律/汤 2款蟹肉牛油果苹果青瓜沙律成个沙律都好清新, 呢期爱上左牛油果, 蟹肉虽然唔系新鲜既蟹肉, 但系呢个配搭好好, 有小小开胃, 好中意。三文鱼柚子柠檬玻璃杯沙律呢个沙律就好丰富, 劲多三文鱼啦, 槛榄, 同埋唔知咩菜, 超嫩个菜, 劲新鲜, 不过可以槛榄油重手左, 有小小过油。前菜2款 (半份)黑鱼籽海胆红虾‧芒果酱(1件)开头以为佢会有2只, 可惜得1只, 不过好正呀!! 海胆新鲜冇怪味!
BOSSY ROYAL SET $388
沙律/汤 2款
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律
三文鱼柚子柠檬玻璃杯沙律
前菜2款 (半份)
黑鱼籽海胆红虾‧芒果酱(1件)
开头以为佢会有2只, 可惜得1只, 不过好正呀!! 海胆新鲜冇怪味!!个芒果酱同黑鱼籽真系好夹。
龙虾芝士玉子烧
呢个玉子烧做得好好呀!!!切开玉子仲包左龙虾肉系入面, 玉子好滑好甜, 又唔会做到好油, 刚刚好, 好好既前菜!!正呀!!
主菜 1款
Boss’s Seafood Platter 海鲜拼盘
海鲜拼盘有虾, 扇贝, 鱿鱼同埋蚬。仲有职员推介系特制酱汁, 另外再有白醋可以沾。海鲜水准正常, 扇贝细细只, 虾就好肥美啦, 不过个特制酱汁就麻麻地, 个人觉得海鲜就咁食都已经好好食, 沾左其他酱可以仲会盖左个鲜味。
BURGER/PIZZA/意粉/RISOTTO 2款 (半份)
Lady烟肉蘑菇意大利配62度温泉蛋
我最最最中意呢个意粉!!!开头一上我见到粉红色劲惊系伏野, 点知佢咁好味, 将个温泉蛋整烂左之后捞埋落意粉, 好CREAMY!!!虽然食唔出点解会粉红色, 因为同平时D卡邦尼差唔多味, 因为太多野要食同埋影相, 侍应忍唔住过黎提我地第2次要快D食呢个意粉, 因为冻左会结埋一齐, 好采我地食既时候佢未冻, 仲系好好味!!!推介!!!
流心芝士龙虾三文治
呢个三文治系我自己建议要趁热食!!因为冻左FEEL唔到D芝士流!!但系呢个我都好中意, 好好味!!三文治中间系芝士加龙虾肉, 一D都唔HEA, 个包又软, 唔会硬巴巴!!食多个都得!!!
Yellow Submarine $58
芒果杂莓沙冰