2024-05-06 198 浏览
系旺角2个女仔唔太肚饿嘅情况下,决定揾间甜品舖轻食一下,见呢间舖成间都粉红粉红💓,少女心满满,系有甜品食之余仲有咸食就决定试吓,其实佢选择都几多,有主食类嘅burger🍔、蛋包饭,仲有all day breakfast,甜品方面有芋圆、杨枝甘露、心太软等等。由于觉得叫个饭似乎太饱,于是见到一个比较饱肚类甜品 - 窝夫🧇,而除左平时见到既普通窝夫,佢仲有一种叫韩式窝夫,原来就系用牛角包🥐夹成窝夫形状,另外想食少少咸食就叫一个炸鸡拼盘share。🥐🥐韩式牛牛窝夫 $98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️窝夫有2件,上面调味基本有朱古力酱🍫、炼奶,雪糕有2球固定味道,分别系芒果🥭同椰子🥥,生果分量都几多,有我钟意既香蕉🍌🍌窝夫系牛角包夹成所以比起普通食开既窝夫特别香口,一人一件岩岩好就唔会太漏。要赞佢2球雪糕都好好味,芒果唔算系劲甜亦唔似一般平时食开个种好假既香精味,反而有种杨枝甘露既味道,椰子味雪糕系好清甜,一样唔系个种好假既椰子味,呢2球雪糕系有少少意料之外既好味。🍗🍗炸鸡拼盘 $98⭐️⭐️⭐️⭐️炸鸡拼盘系分别有炸鸡球、炸单骨鸡翼,加份细沙律🥗。炸物味道正常都好少出意外,所以食落都无特别惊喜,价钱上如果呢个份量嚟讲

🥐🥐韩式牛牛窝夫 $98
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
韩式牛牛窝夫

🍗🍗炸鸡拼盘 $98
⭐️⭐️⭐️⭐️

炸鸡拼盘系分别有炸鸡球、炸单骨鸡翼,加份细沙律🥗。炸物味道正常都好少出意外,所以食落都无特别惊喜,价钱上如果呢个份量嚟讲系偏贵,如果口痕咬下都唔错,但想有饱腹感我建议都系叫个饭会比较化算。

整体而言呢间餐厅都比较食环境先📸📸,食物味道不错但未到十分惊喜,回头指数我自己评价会系6/10,主因会系价钱略贵。但值得称赞嘅位系店员好有礼貌,同埋唔会系咁想赶客走嘅感觉,见隔离台就算食晒野坐系到继续倾计都唔会有店员眼望望,非常适合想打卡、轻松咁倾计同叹甜品!😉
韩式牛牛窝夫