2017-12-30
粉红色,大家会谂起啲咩?粉红粉红趣致的脸?士多啤梨味嘅劳苏?无论你谂起咩,呢个充满少女情怀嘅颜色都啱晒我A姐同各位姊妹啦!荃湾新开嘅Girl Boss by Master Kama就系用粉红色做主色,主打女性概念,装修同餐具都充满粉红元素,真系可以影无限张相,IG story见!除咗食装修之外,当然要试下啲食物,两个人最啱叫Bossy Royal Set,有沙律或汤,前菜,主菜。三文鱼柚子柠檬玻璃杯沙律三文鱼切成细细粒,加埋柠檬皮同柚子肉,好清新。蟹肉牛油果苹果青瓜沙律虽然卖相唔系好吸引,不过有我最钟意嘅牛油果酱,苹果同青瓜新鲜爽口,口感丰富,加埋蟹肉,真系无得弹。Girl’s 分享盘呢个二人拼盘,非常足料,有鸡软骨串,鸡中翼,鸡软骨饺子,越式米卷同Shake Shake薯条。有得食,又有玩,正。Boss’s Seafood Platter海鲜拼盘大蚬、扇贝、鱿鱼和大虾排得靓靓,份量都几多。大蚬无沙,扇贝鲜甜,鱿鱼弹牙,大虾肉实。另外仲有海鲜Cocktail杯,酸甜的酱汁配八爪鱼粒,咬口十足,非常开胃。香煎大虾蒜片辣椒意大利粉辣辣地,好惹味,大虾爽口弹牙,意粉煮得啱啱好。Girlbos
粉红粉红趣致的脸?
士多啤梨味嘅劳苏?
三文鱼柚子柠檬玻璃杯沙律
三文鱼切成细细粒,加埋柠檬皮同柚子肉,好清新。
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律
Girl’s 分享盘
Boss’s Seafood Platter海鲜拼盘
香煎大虾蒜片辣椒意大利粉
辣辣地,好惹味,大虾爽口弹牙,意粉煮得啱啱好。
Girlboss龙虾包
涨卜卜嘅龙虾包,啲料多到咇出嚟呀,龙虾肉新鲜弹牙!面包烘过,食落去微脆又不失面包嘅软熟感!最钟意就系个酱汁,酸酸甜甜,好Fresh呀!
Lady's Beer
呢杯貌似啤酒嘅东东其实系由Butter Scotch、Cream Flavour泡制而成嘅特饮。哗,上面嘅白色泡泡会郁㗎,好得意呀!而下面就系苹果梳打。
Bunny’s Peach
热果茶都系唔少姊妹们嘅首选,呢个白桃茶,唔系好甜,啱啱好,加上咁精致嘅茶具,真系呃Like一流。