2019-10-31
之前嚟过荃湾广场翻工,见到呢间super粉红嘅餐厅已经好想试,前几日终于拉咗男朋友陪我👫Girlboss不论装修定餐具,都非常少女风,好精致😍————————Bossy Royal Set $398 (serve for 2 ppl).1️⃣沙律 (全份)三文鱼柚子柠檬玻璃沙律食之前要盖上盖子摇匀,三文鱼微微油香香感,柠檬同柚子嘅酸甜令到整个沙律都好清爽🥰.蟹肉牛油果苹果青瓜沙律蟹肉同牛油果系绝配,牛油果打成酱,捞埋蟹肉到又浓又甜,苹果同青瓜就中和咗油腻感,又系一个好清爽嘅沙律☺️.2️⃣前菜(各半份)香草白汁焗大蚬薯蓉面头落左少少芝士非常邪恶,白汁芝士配蚬肉咸咸香香又鲜味,而且只只蚬都非常之大只饱满🤓薯蓉好Smooth味道好夹!.烟肉芝士焗啡菇啡茄虽然算大只,但两个人分要另外切开略嫌麻烦🤣烟肉芝士味道浓郁,好似食紧Pizza咁,啡菇都算Juicy💦.3️⃣主菜 (全份)烧一口安格斯西冷一口牛好啱我呢啲唔系好识切嘢嘅人😆食起嚟除咗方便,肉质仲好嫩👍🏻份量都几多😛甜薯唔算好甜刚刚好,配牛肉都几夹.4️⃣汉堡/饭/意粉/Pizza (各半份)芝士和牛汉堡。照烧香葱豚肉汉堡。芝士炸鱼柳汉堡(+$38)本来以为
————————
1️⃣沙律 (全份)
三文鱼柚子柠檬玻璃沙律
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律
2️⃣前菜(各半份)
香草白汁焗大蚬薯蓉
烟肉芝士焗啡菇
3️⃣主菜 (全份)
烧一口安格斯西冷
4️⃣汉堡/饭/意粉/Pizza (各半份)
芝士和牛汉堡。照烧香葱豚肉汉堡。芝士炸鱼柳汉堡(+$38)
本来以为半份嘅汉堡会好细份,点知比想像中大份好多🙈值得一赞系佢嘅汉堡包面焗得好香甜又脆,好味到可以单独出一道菜🥰最钟意嘅系照烧香葱豚肉汉堡,葱煮得好Juicy流晒啲汁落豚肉度,所以系好香甜!豚肉都好滑嘟嘟🙈
海胆忌廉蟹肉意粉(+$18)
成个set入面我最满意嘅就系呢道菜,蟹肉丝得好细布满整个意粉,加埋忌廉汁成个意粉都好鲜甜浓郁!海胆都系好鲜甜😍意粉嘅硬度控制得唔错,系我钟意嘅口感,幼身略硬有咬口👍🏻
————————
Healing Time
好浓郁嘅Bailey味,而Whiskey味道浓而唔呛,杯面嘅蛋白同棉花糖好靓靓😍男朋友好钟意呢杯cocktail,翻屋企后试沟咗几次都唔系沟得好似,我估可能系因为佢无落蛋白同棉花糖😼
小月兔白桃茶
酸甜嘅热茶最解腻~仲好多果肉食🤤个茶具set仲好梦幻😍