2018-09-22
早就有朋友推介呢间甜品店俾我呢个粉红控~所以一场黎到元朗必定要黎食!~铺头都好易揾, 而且粉红色既外墙加埋霓虹灯既招牌, 好抢眼~!佢D鸡蛋仔软雪糕组合既甜品好吸引~!卖相好靓~而我再一次俾珍珠吸引左, 所以就叫左个"黑珠诱惑"黑珠诱惑雪糕可选择牛奶味/ 伯爵茶味 / 双拼~我就贪心D, 拣左双拼~先讲雪糕, 好creamy~伯爵茶味好香!黑糖珍珠, 口感好, 甜度OK.最后~鸡蛋仔, 好香, 淡淡既绿茶味, 衬埋雪糕同D黑糖酱, 好夹!每粒鸡蛋仔都好饱满, 咬开唔系只系食个脆皮, 入面得空气, 而系真正做到外脆内软!泡泡之蓝个名好梦幻, 觉得几得意, 所以试下~系一杯"蓝橙加上菠萝果香, 以新鲜柠檬及姜味汽水"加埋"以分子料理技术制成的薄荷荔枝泡泡"既饮品.味道好似好复杂咁, 但饮落系偏甜既, 同埋比较重柠檬味~泡泡一阵间就"消逝"左, 所以唔太feel到咩味, haha~不过系一杯几refresh既饮品黎既!丫~同埋佢地系用纸饮管, 都好值得支持同欣赏~如果买鸡蛋仔, 仲可以拣心形形状~够哂玩味~少女心大爆发呀~haha~
所以一场黎到元朗必定要黎食!~
佢D鸡蛋仔软雪糕组合既甜品好吸引~!卖相好靓~
而我再一次俾珍珠吸引左,
所以就叫左个"黑珠诱惑"
黑珠诱惑
雪糕可选择牛奶味/ 伯爵茶味 / 双拼~
我就贪心D, 拣左双拼~
先讲雪糕, 好creamy~伯爵茶味好香!
黑糖珍珠, 口感好, 甜度OK.
每粒鸡蛋仔都好饱满, 咬开唔系只系食个脆皮, 入面得空气,
而系真正做到外脆内软!
泡泡之蓝
个名好梦幻, 觉得几得意, 所以试下~
味道好似好复杂咁, 但饮落系偏甜既, 同埋比较重柠檬味~
不过系一杯几refresh既饮品黎既!
丫~同埋佢地系用纸饮管, 都好值得支持同欣赏~
如果买鸡蛋仔, 仲可以拣心形形状~够哂玩味~
少女心大爆发呀~haha~