分享返一间好治愈既粉红cafe, 满足下少女心先! 💖 🦞呢间cafe主打龙虾, 绝对唔只限港女打卡, 我地发现都有唔少一家大细同一大班朋友都会去食~我地拣左个Bossy Royal Set, 可以拣2款沙律/ 汤、2款头盘、1款主菜、2款 Burger/ Pizza/ Pasta/ Risotto (半份), 一送上黎系三层架既形式, 原来三层架唔只限甜品, 用黎放主菜食物都一样吸睛~😍先上左2款沙律 我地拣左➡️蟹肉牛油果苹果青瓜沙律 同 三文鱼子柚子柠檬玻璃杯沙律,都系用玻璃樽装住, 要拧实瓶盖, 再上下摇匀, 令里面既酱汁可以均匀渗透, 沙律菜好新鲜, 加埋酸酸甜甜的酱汁几开胃!😌😳最中意既就系第一款前菜🦀芝士蟹肉酿蟹盖🦀 平时食蟹最唔钟意就系要拆蟹, 但呢个充满著啖啖蟹肉又鲜甜, 面头铺上的芝士又唔会盖过蟹味, 真系好想再叫多个!😋😋到三层架啦, 由最上层既龙虾包讲起, 面包好松软香脆, 龙虾肉既份量都好多, 每一啖都系弹牙的龙虾肉又唔腥, 再加埋酱汁, 提升鲜味!👍🏻第2️⃣层系Appetizer既龙虾芝士玉子烧, 玉子烧得几嫰滑, 甜度刚好, 中间夹住粒粒龙虾, 口感一流!😋
分享返一间好治愈既粉红cafe, 满足下少女心先! 💖
Bossy Royal Set

蟹肉牛油果苹果青瓜沙律 + 三文鱼子柚子柠檬玻璃杯沙律

芝士蟹肉酿蟹盖

Girlboss龙虾包

龙虾芝士玉子烧

香煎西班牙猪腩肉

最底1层系香煎西班牙猪腩肉, 仲配有苹果, 薯蓉同烤蔬菜, 不过腩肉稍为多筋, 煎得有d韧😅~

L ady烟肉蘑姑忌廉意大利粉配62度温泉蛋

💖Pasta拣左Lady烟肉蘑姑忌廉意大利粉配62度温泉蛋, 一上菜觉得好靓呀, 第1次见粉红色既意粉, 温泉蛋好通透, 弹下弹下, 意粉煮得岩岩好, 忌廉味重, 食完都唔会觉得腻👍🏻👍🏻

Boost! Monster
Coconut Mint Tea

🥤饮品拣左Boost! Monster, 系Smoothie黎, 外型几得意, 岩晒打卡, 但饮落就一般,
反而👦🏻点既Coconut Mint Tea几好饮, 好清新既味道, 饮落喉咙好舒服☺️~
🔹Bossy Royal Set ($398) 包括
- 2款Salad/ Soup: 蟹肉牛油果苹果青瓜沙律 + 三文鱼子柚子柠檬玻璃杯沙律
- 2款Appetizer (半份): 芝士蟹肉酿蟹盖 + 龙虾芝士玉子烧
- 1款Main Course: 香煎西班牙猪腩肉
- 2款Burger/ Pizza/ Pasta/ Risotto (半份): Girlboss龙虾包 + Lady烟肉蘑姑忌廉意大利粉配62度温泉蛋
🔸Boost! Monster ($58)
🔹Coconut Mint Tea ($58)

2019-11-03
午餐