位于南昌站V Walk嘅Moto Mala,主打一人前酸菜鱼同麻辣烫,全店装修以粉红色主调设计,就连外卖盒都是粉红色的,即时涌现少女心!一人前酸菜真系好抵食,大大碟鱼,配备凉菜同白饭。午餐有6款选择 : 天花顶酸菜鱼、喷火水煮牛肉、川味水煮鱼、酸甜清新番茄鱼、独门秘制麻辣猪手及秘酱口水鸡。天花顶酸菜鱼    $108怕辣嘅人仕依款可以拣免辣,所以我就拣咗唔要辣,都系咁好味。呢碟鱼份量多,每片鱼都几大块,肉质又嫩又滑,汤底清甜配埋白饭食啱晒。碟下面仲有蜡烛暖住保持温度,好细心,值得一赞!酸甜清新番茄鱼    $98呢款味道较清新,汤底酸酸地少少甜,饮落去已经觉得好开胃,鱼肉鲜嫩结实,份量又多,番茄酸酸甜甜,以及粉丝质地爽,加上配白饭都好夹好𩠌饭,越食越滋味。两款一人前鱼套餐都配备凉菜,分别系口感酸辣爽脆嘅土豆丝,以及鳯爪,吸收晒酱汁,好入味爽口。黄金脆炸小酥肉    $28酥肉炸得非常脆口,味道甘香,面层攦上辣椒粉,带少少四川微辣风味,松脆小食好惹味。红糖糍粑    $28糯米粉条煎至金黄,食落红糖嘅香甜味,质地烟烟韧韧,外层沾满红糖及黄豆粉,香甜可口。香炸脆奶    $28外皮又脆又香

天花顶酸菜鱼    $108
黄金脆炸小酥肉
红糖糍粑    $28
红糖糍粑
香炸脆奶    $28
外皮又脆又香,内里系软绵绵嘅口感,牛奶味非常浓厚,滑嘟嘟,好似食紧布甸一样,太美味。
香炸脆奶
手打柠檬茶   $33
依杯绝对与坊间做法唔一样,真材实料含有柠檬青柠等,口感清爽冰凉,酸甜解渴。
手打柠檬茶
2023-10-12