2018-01-12 111 浏览
从网上得知Master Kama旗下又开左新分店, 虽然荃湾广场对我呢个九龙人黎讲比较远, 但知道呢间餐厅以粉红色做主调, 食物与其他分店都大大不同, 难得放假, 相约好姊妹去荃湾Shopping, 晚上就去Girlboss潮圣一下。从门外看入, 粉红色主调装修的确吸引到女生目光, 餐厅内客人都是女生为主。打开MENU, 食物款式花多眼乱, 自选set最为化算! 不过dinner set唔包饮品, 要另外散叫...而饮品方便不只是单单coffee or tea, 而是不少特色饮品。就连饮品名称都很有少女风, 我order了【Teddy Bear】 HK$58朱古力沙冰满满的, 加了三只bear bear cookies, 卖相超级可爱!!! 沙冰味道不会过甜, 底下仲有少少咖啡味既细细粒jelly增加口感层次我地两个人决定order二人dinner set, 【BOSSY ROYAL SET】HK$358Salad/Soup 自选2款Appelizer 自选2款Main course 自选1款BuRgeR/Pizza/Pasta/Risotto 自选2款前菜沙律 - 蟹肉牛油果苹果青瓜

Teddy Bear

我地两个人决定order二人dinner set,

【BOSSY ROYAL SET】HK$358

Salad/Soup 自选2款
Appelizer 自选2款
Main course 自选1款

前菜沙律 - 蟹肉牛油果苹果青瓜沙律
青苹果薄片、牛油果、青瓜、沙律菜同埋少量蟹肉, 加入沙律酱, 多款爽脆配菜、鲜甜蟹肉配上甜甜既沙律酱, 味道跟口感层次同样出色!
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律

Girl's 分享盘
一个多款食物的拼盘, 当中既脆薯条仲可以拣唔同味既shake shake粉, 我地拣左"芝士波波味", shake 完味道真系同零食既芝士波波一样! 煎鸡翼表面甜甜地, 至于鸡肉串, 当中有鸡软骨既碎粒, 增加口感; 米纸卷, 一款入面有东菇+粉丝, 另一款就系蟹柳+粉丝, 味道清清地, 再加上少少蔬菜, 岩哂为食又怕肥既女生。
Girl's 分享盘

香草龙虾蛋卷配竹炭脆多士
竹炭多士脆得一口咬落去有声, 蛋味不太出, 但虾好爽口。 口感取胜!
香草龙虾蛋卷配竹炭脆多士

Boss's Seafood Platter海鲜拼盘
有蚬、虾、贝同埋鱿鱼, 虽然没有腥味, 不过都食不到鲜味。贝系完全冇味, 蚬就还好,带点点清甜; 鱿鱼爽, 不过再点醋先有返少少味; 虾应该浸过盐水, 爽口带咸
Boss's Seafood Platter海鲜拼盘

龙虾芝士Mac & cheese 意大利饭 (餐需另加$30)
芝士烘得金黄, 份量令整个饭更creamy, 饭质不会太硬, 大大只龙虾钳非常吸晴, 虽然入面d肉其实缩到好细, 但总算鲜甜。
龙虾芝士Mac & cheese 意大利饭

海胆忌廉蟹肉意粉
意粉比意大利饭更为creamy, 忌廉味很重, 不过蟹肉份量较少
海胆忌廉蟹肉意粉
Teddy Bear