2021-03-13
Igable嘅cafe真系依两三年嘅趋势,食物质素固然重要,环境亦都系不可或缺嘅一部分~旺角嘅楼上cafe林立,自己本身都去过几间,有啲系真系好适合同一大班朋友去😆当然同一两个朋友或者伴侣去都有趣味。门口好有打卡feel☺️系玫瑰花墙🌹真系够晒少女心😍里面嘅水晶灯同埋花花摆设,都显示到店舖摆咗一定嘅心思☺️每款主食都有佢地嘅名,好似入咗童话世界咁,价钱就同一般嘅cafe差吾多,百几蚊一个主食。大家喺人生入面都有大大小小嘅计划,呢度嘅小食类叫「计划的一环」,小食睇黎喺大家心目中都系一餐入面计划嘅一环🤣关东风玉子烧几正咁㖞~饮品嘅种类真系比想像中多😳红绿茶、咖啡、花茶、朱古力,应有尽有。食完饭整番个饭后甜品都唔错~有最近大热嘅burnt cheesecake🤤最近自己有尝试戒甜,而且觉得花茶都有宁神作用,所以最近几钟意饮。叫咗一壶洋甘菊花茶,闻落同饮落都有非常清新嘅菊花味☺️🌻就咁饮或者搭配嘢食同甜品都好适合。喺日本餐厅就成日食玉子烧,喺西餐厅有冇食过?我真系第一次😆关东风玉子烧上面有劲多木鱼,向来都好中意食玉子烧,佢嘅玉子烧蛋味都好浓,好多蛋汁好juicy👅底下面啲烧汁,点埋就更滋味啦。喺西餐
门口好有打卡feel☺️系玫瑰花墙🌹真系够晒少女心😍
里面嘅水晶灯同埋花花摆设,都显示到店舖摆咗一定嘅心思☺️
喺西餐厅如果有黑松露嘅菜式多数都会叫🖤黑松露带子意大利饭,一听都觉得好吸引啦😍黑松露真系好香,带子冇话好大粒,味道都算爽口鲜甜。啲意大利饭嘅味道竟然系甜甜哋😂有啲似金宝粟米汤嘅味🌽甜得黎都带点creamy。
饮品嘅外型十足十童话世界入面嘅魔法药水🪄味道正常质素,酸酸mei mei都ok嘅。