2009-09-12 5 浏览
这是友人同我食的第一间餐厅.当时我俩2人选坐在outside 面向海阳光底下谈天说地不亦乐乎.炸粗薯条系连皮一起炸, 其实应该好脆, 但加入一大堆酱汁, 将薯条浸到淋, 而食个时有D麻烦. 及唔会食到见底啰, 到底D薯条好难食. poutine (meat gravy sauce + cheese) -- 酱汁系有D浓及咸, 不是用好heavy 的味道去取悦人客, 而系尽量令人食得舒服, 避免, veggie works (酸忌廉烟肉口味) -- 芝士+酸忌廉味的酱汁, 酱汁上加上葱, 蕃茄粒, 唯一唔钟意系太多葱, 而且好生 (我要拨走葱食); 不过酸忌廉好开胃.不过, 对我来说 New York Fries 有D油腻, 同太贵啦!!!本人唔会再食啦, 唔知系食物质素的关系或个人因素!!!最值得一赞系外面的环境, 我会永远记得那时的情景~~~
这是友人同我食的第一间餐厅.

本人唔会再食啦, 唔知系食物质素的关系或个人因素!!!

最值得一赞系外面的环境, 我会永远记得那时的情景~~~
New York Fries
2009-01-05