又入逸东附近开工,d茶餐厅茶楼食到厌,竟然新开一间大嘢,拿拿林排队试新嘢。下午茶时段依然超多人排,无计,新嘢人人都想试,等多阵都唔想食果几间。我和同事各点了一份粟米班腩饭和星州炒米。星洲炒米:普通、正常啰。还掂都系新开,可以特别d,例如再香口浓味d,改下d陪料等。粟米斑腩饭:个汁OK,个鱼,OMG,粉浆厚都算(其实好out,而家多数薄粉浆),最惨系硬!硬到咬唔到落去,Lur都Lur唔切。我唔会咁快判呢间嘢死刑,因为佢地服务好好,装修都落足心机(虽然有d娘),但我无故意劣评,个斑腩真系好难食。见到格黎食炸鸡肶餐个样唔错,俾多次机会你,下次食。俾d免费意见你地,还掂sell60年代,点解唔直头玩怀旧菜式?反正怀旧名任你改,煮法任你变,60年代有钱出街去食饭死净几多个丫!你钟意话60年代嘢食咩款都仲得!

我和同事各点了一份粟米班腩饭和星州炒米。

见到格黎食炸鸡肶餐个样唔错,俾多次机会你,下次食。

厚硬粉浆斑腩
厚硬粉浆斑腩