2018-07-31 4451 浏览
当晚卜左位, 去到已经坐满人。服务员随即比左个锅同蟹&花甲先。只蟹都几大只, 有手掌咁大, 重身。真心觉得只蟹好食, 又有好多膏, 肉又鲜甜。花甲都洗得干净冇乜沙, 亦都系新鲜唔腥嘅。自选海鲜其中3样, 除咗话好鲜甜之外, 就系好爽口。自选海鲜第4样, 新鲜。自选海鲜第5样, 啲虾超生猛系咁跳, 啲肉好爽唔系"梅"。5款海鲜都真系好新鲜, 好好食。而其他自选配料都唔错, 总之食得好饱好饱。到最后煲粥喇, 真心觉得好甜好味, 南瓜加粟米配搭完全系一流。不过有啲小风波, 食粥时要留意下有冇一点点黑色。扣分嘅原因系, 系粥到揾到芝麻咁大粒嘅昆虫, 可惜太细粒影相都对唔到焦。而且又食到最后, 冇可能换汤底啦~所以卫生会扣分。而且服务员太忙, 嗌左4,5次先听到。但呢个价钱物有所值嘅。

自选海鲜其中3样, 除咗话好鲜甜之外, 就系好爽口。

自选海鲜第4样, 新鲜。

自选海鲜第5样, 啲虾超生猛系咁跳, 啲肉好爽唔系"梅"。