2020-11-27 47 浏览
今日系九龙湾睇完家私, 去食发哥粥底火锅, 佢藏身于工厦地舖, 好处就系地方大坐得舒服。点左龙虾海鲜餐有好多嘢食!首先嚟前菜:蒜蓉青口 蒜蓉菜加甜酸酱汁, 烤焗青口, 十分惹味!冰镇清酒鲍鱼 厚身烟韧软熟有嚼口, 带淡淡清酒气息。炖汤 鸡脚炖汤补充骨胶原, 暖一暖个胃!海鲜拼盘有龙虾、贵妃蚌、圣子、多宝鱼片、海虾、海蚬。原只龙虾开边, 鲜甜爽口弹牙, 贵妃蚌爽脆烟韧。多宝鱼幼滑软嫩, 重鱼味。海蚬生活鲜甜。安格斯牛肩肉 爽口嫩滑有牛肉味, 用粥底来灼一灼, 突显牛肉鲜甜味道!套餐可选择火锅配料8款我哋就拣咗 蟹粉包心丸、贡丸、鱼皮饺、云吞、午餐肉、唐生菜、墨鱼滑、虾滑。店员推介虾滑、墨鱼滑, 新鲜嫩滑爽口, 啱晒打边炉。云吞好鲜味。鱼皮饺晶莹剔透, 咬落有赵口。贡丸味道浓沃多肉汁。最后加入粟米、芋头、南瓜粒和粥, 煲几分钟 就成为杂粮粥。粥底吸收晒海鲜嘅精华, 唔使再加任何调味, 已经很足够!

点左龙虾海鲜餐有好多嘢食!

首先嚟前菜:
蒜蓉青口 蒜蓉菜加甜酸酱汁, 烤焗青口, 十分惹味!

冰镇清酒鲍鱼 厚身烟韧软熟有嚼口, 带淡淡清酒气息。

炖汤 鸡脚炖汤补充骨胶原, 暖一暖个胃!

海鲜拼盘

套餐可选择火锅配料8款

最后加入粟米、芋头、南瓜粒和粥, 煲几分钟 就成为杂粮粥。

粥底吸收晒海鲜嘅精华, 唔使再加任何调味, 已经很足够!