2020-06-02
我系粥既爱好者,实在系好钟意食粥。经过见到哩间粥铺,貌似新开无耐,就想试试。整体来讲,粥系几有水准,几绵几足料;而且其他小菜亦都几有风味。店内干净企理,防疫措施都做得唔错,食得几安心。好多人觉得夏天热辣辣唔啱食粥,但系我觉得,夏天食粥,因为系流质食物,先系容易入口同吸收。贵妃鸡蚝仔粥鸡粥系店内主打,觉得要试。鸡系有腌过同烹调过既贵妃鸡,并唔系普通滑鸡;鸡肉食落都滑,同埋好味,成煲仔粥都好够味。而且粥底好绵同滑,鸡味好香。蚝仔嘅分量都多,同埋唔怕腥。粉肠猪腰猪红粥同样系足料,而且粥底绵同滑,钟意内脏既朋友肯定要点,粉肠咬落好香好咬口。XO酱拍拍瓜餐前小食,开胃爽口香脆炸大肠系menu上既皇牌菜,确实系香口既,炸得香脆,同埋大肠本身就系我既爱,配粥食真系一流!大爱!海蜇熏蹄男朋友指定要点哩个,佢好钟意食熏蹄,我觉得都几爽口,麻油味好香,点酱食味道又系好夹既店内系怀旧嘅装修风格,浓浓嘅本土味道。
贵妃鸡蚝仔粥
鸡粥系店内主打,觉得要试。 鸡系有腌过同烹调过既贵妃鸡,并唔系普通滑鸡;鸡肉食落都滑,同埋好味,成煲仔粥都好够味。
而且粥底好绵同滑,鸡味好香。
粉肠猪腰猪红粥
餐前小食,开胃爽口
店内系怀旧嘅装修风格,浓浓嘅本土味道。