2021-03-26 895 浏览
肠胃唔太好想食粥,谂起依间有粥拣,试下。我始终都系钟意食肉,叫了$44四宝饭。有汤送上,个汤好足料,有好多豆系底,仲有两旧斋肉,好甜。姜饭,豆饭,粥任拣,粥系比较稀水既,有白果味,今日好岩我胃口。食左几舒服。之后再试左少少姜饭,比想像中少姜味,略硬。四宝饭竟然有成只漏油咸蛋送上,所以配左少少饭食。佢话唔够肉,比左旧鱼我,劲开心,因为我见食评有人食鱼,望左几次另一个餐日日都唔系鱼,质地又真系似似地鱼,一丝丝,鱼皮边都造埋,少少脆,好似。其他肉都好味,红色斋唔系平时酸斋味,全部都特别。今日肠胃唔好,食晒感觉个胃都唔大负担,比想像中少油。食完感觉几好,依间店可以再试下。