2006-01-26
区内最有水准的粥店:粥底好绵,真系几靓!最喜欢叫皮蛋牛肉粥(用鲜牛肉,非常滑,亦足料)(HK$16),不过本身粥底已有味,所以有些咸!但真系好味。门口经常有人等位,就算一位,而入面有位都要等她安排,或者都要等一等,而有时都安排坐得奇怪,经常要6人迫坐一张细,但其实隔邻张只系有3个人,可以安排新到的2人坐那张小人坐的,而不需迫入这张已坐了4人的。牛腩都几淋,肠粉可以,炒面就真系即炒(因经常见啊婶系到炒),相信老板娘非常有原则,试过6:29 pm,走到去,铺内仲有人食紧,她就话快要关门,守全门口唔比我入;就算平时铺内有位,她都唔比人入,等佢再叫。经常去到都系比个牌你,等佢叫,几有规定。但真系经常都好多人等,亦经常因为这么多人而唔想等,改而去了其他地方吃。
粥底好绵,真系几靓!