2024-01-01 549 浏览
今次嚟到嘅咖啡店,一进门口就飘出阵阵咖啡香味👃,令人心情都跟住舒畅起嚟。拣咗几样食物同饮品,写意咁坐低,一于试下啦!先讲下佢哋嘅虾籽面,真系有啲出奇,西式造型配上港式虾籽,绝对系创意十足。面条本身Q弹得黎,蕉到虾籽嘅咸香,唔系咸湿咸湿,啱哂爱咸嘅朋友。嗌埋杯花生糖Latte,𠮶迷人嘅花生香味喺咖啡香中融合得刚刚好,每一啖都仿佛融合咗两代嘅美好回忆。再嚟就系麻辣三文治,麻辣嘅劲够晒,但系又唔会过火,要数层次感绝对给足分。肉质嫩滑,麻辣够呛,完美俾啲唔怕辣嘅食客。最后嘅Coffeemisu,又酸又甜有咖啡味,但系啫喱口感又带出唔同感觉,每一啖都是新鲜感觉。总括黎讲,呢度嘅美食,将多元化嘅粤味发挥得淋漓尽致,令人食过一次,就会忘记唔到𠮶份独特嘅滋味。如果想探索传统与现代交汇嘅粤式美食,呢间咖啡店绝对系你嘅好选择!🍜🥪🍰