2020-04-18 670 浏览
通常返工食饭,都好少选择饮茶,特别系好似我呢啲得一个钟头食饭嘅打工仔,要饮茶,太奢侈了。不过近期唔同嘅餐厅都出减价战,北角城市花园嘅酒店都加入左战场,粤推出嘅系半价点心,一笼最多廿几蚊到四十几不等。平时得一个钟食饭,一定唔会去饮茶,因为根本唔够时间,但呢个价钱咁吸引,真系唔去试吓都对唔住自己。不过好彩就算星期六日都有,如果唔想赶头赶命,可以周末去食。想知有啲咩食可以睇吓呢条link:https://sino-hotels-prod.azureedge.net/cmsstorage/sinohotels/media/cgh/dining/yue/lunch-menu_1.pdf最推介系猪润烧卖,呢啲手工心机菜式,都系咁平就好抵食,粒烧卖大到不得了,猪润令我想起汉记水准。姜粒鸡包仔只系$32,但系我吃过最好嘅鸡包仔,个味劲姜,鸡肉和姜粒粒粒性格鲜明,大推。 酱皇蒸凤爪同豉汁蒸排骨,都系水准以上嘅作品。另外都好喜欢粟米墨鱼饼,墨鱼满载又足料。最后好钟意个XO酱煎肠粉,平时你系米芝莲嘅酒店餐厅食呢个点心冇五六十都唔使落楼,而家$34,仲要摆盘劲靓,想点。有兴趣嘅就快啲订啦,听讲好爆,好多人就

不过好彩就算星期六日都有,如果唔想赶头赶命,可以周末去食。

想知有啲咩食可以睇吓呢条link:

酱皇蒸凤爪同豉汁蒸排骨,都系水准以上嘅作品。

另外都好喜欢粟米墨鱼饼,墨鱼满载又足料。

有兴趣嘅就快啲订啦,听讲好爆,好多人就算一个钟食饭都会嚟饮个快茶,住北角或者系北角工作嘅朋友仔,心动不如行动啦。

粤
北角城市花园道9号城市花园酒店1楼